Over Ingetje

 

Ingetje Wielenga is yogadocent en professioneel danseres. Ze heeft in 2011 de Anusara Yoga docentenopleiding afgerond. Ze volgt regelmatig yogaworkshops in het buitenland en heeft een grote nieuwsgierigheid voor anatomie en de therapeutische werking van yoga. Daarnaast studeert ze rechten.

‘Ik beoefen nu 14 jaar Yoga. Ik kwam ermee in aanraking tijdens mijn opleiding aan de Rotterdamse Dansacademie. Het gaf mij de mogelijkheid om tot mezelf te komen en het evenwicht in mijn lichaam terug te vinden. Door het beoefenen van Yoga heb ik geleerd beter om te gaan met blessures en om met structurele fysieke problemen aan de slag te gaan. Yoga brengt rust in mijn leven en ondersteunt mij om de dagelijkse uitdagingen aan te kunnen gaan.

In mijn lessen kijk ik naar de individuele mogelijkheden en pas mijn lessen daarop aan. Ik zie het als een grote uitdaging om de juiste aanwijzingen te geven zodat studenten uitgedaagd worden en tegelijkertijd bij zichzelf kunnen blijven en een dieper contact met zichzelf te kunnen maken. Een uitgangspunt hierbij is een balans te vinden tussen kracht en ontspanning.’