Yoga

Spanda betekent pulsatie: van de ademhaling, het lichaam, het leven. Door het verbinden van de asana’s (houdingen) met de ademhaling vergroten we ons bewustzijn en het contact met onszelf.

In deze les staan plezier, kracht en een gevoel van eenheid ervaren centraal. We maken contact met ons innerlijk en bewegen vanuit ons hart. Door vanuit intentie en gevoel te bewegen krijgen de asana’s (houdingen) inhoud en een diepere betekenis, wat ons ondersteunt in het dagelijks leven. Flowing with Grace.

Een ander belangrijk element in deze les is de alignment van het lichaam. De fysieke houding is een weerspiegeling van hoe je in het leven staat. Iedereen heeft een andere ‘zwakke plek’ en door daar op de mat aan te werken verbetert de houding en word je sterker en soepeler, zowel fysiek als mentaal. ‘It is through your body that you realize you are a spark of divinity.’ (Iyengar)

Deze yogalessen zijn gebaseerd op Anusara, een moderne en fysieke Yogastijl uit de Verenigde Staten.

Studenten over Spanda Yoga:

‘Ingetje’s yoga classes are amazing. I like the balance between physical challenge and meditative elements. Every time I return home from class, I feel more connected!’

‘Ingetje is een erg fijne, inspirerende yogadocente. Ze geeft op een positieve manier les en is hands-on waarbij houdingen op een duidelijke manier worden gecorrigeerd, wat de bewustwording en alignment enorm verbeteren. Haar lessen zijn speels en uitdagend en er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Kortom een goede docente voor zowel de beginnende als de wat ervaren yogi.’